Home
O nama
Tečajevi
6. PULA Guitar Fest 2018.
23. Međunarodna ljetna škola harmonike 2017.
Predavači
Sadržaj
Uvjeti za prijavu
Prijavnica
Koncerti
Raspored događanja
Orkestar S. Mihovilić
43. SUSRET HARMONIKAŠA 2018.
Galerija
 
Predavači
 

 

OKUD "ISTRA"

 

23. Međunarodna ljetna škola harmonike 2017.
Pula, 21. - 26. kolovoza 2017.

 
 

 Predavači: 

 

GORKA HERMOSA (ŠPANJOLSKA / SPAIN)

 

Gorka Hermosa, rođen je 1976. Godine u Urretxu (Baskija) te je multidisciplinarni glazbenik: solist svirač, skladatelj, predavač, učitelj, pisac.    

Prvi je španjolski harmonikaš koji je solistički nastupio sa simfonijskim orkestrom (Španjolskim nacionalnim radio i TV orkestrom, te nakon toga sa više od 12 različitih orkestara. Koncertirao je u Kini, Južnoj Americi i po cijeloj Europi.  

 

Njegove kompozicije vrlo često izvode svirači na svih pet kontinenata. Dijela mu se izvode na koncertima, natjecanjima i na diplomskim ispitima najvažnijih svjetskih konzervatorija (Moskva, London, Pariz, Rim, Peking ...). Dobitnik je nagrade "Composition 2016" od strane Confédération Mondiale de l'Accordéon te je 2013. i 2014. dobio nagradu "CIA IMC-UNESCO Accordion Composition". Skladao je glazbu za nekoliko kratkih i dokumentarnih filmova za španjolsku nacionalnu televiziju (TVE). Njegovi radovi za harmoniku i orkestar bili su premijerno izvedeni u SAD-u, Finskoj, Rumunjskoj, Belgiji, Brazilu, Španjolskoj ... 

Objavio je šest CD-a, uglavnom sa vlastitim skladbama, te je napravio više od 30 diskografskih suradnji. Osim klasičnog repertoara izvodi različite glazbene stilove kao šro su flamenco, fado, folk, pop-rock, jazz, techno, fusion.

napisao je četiri knjige o harmonici i održao konferencije o povijesti harmonike u Europi, Južnoj Americi i Kini. Trenutno je učitelj harmonike glazbenog konzervatorija "Jesús de Monasterio", Santander.  

 

 

Pablo Zinger (Piazzollin bivši pijanist) o njemu je rekao slijedeće: "Glazba koju Gorka Hermosa stvara me impresionirala zbog njegove originalnosti, atmosfere i virtuoznosti: riječ crossover pretvara u intenzivnu realnost. Vrlo je talentirani glazbenik kojeg treba pomno pratiti".

 

 

 

VLADIMIR BLAGOJEVIĆ (SRBIJA / SERBIA)

 

Vladimir Blagojević je rođen 1980. godine u Kragujevcu. Nižu i srednju glazbenu školu završio je u rodnom gradu u klasama Slobodana Stanića i Vojina Vasovića. Diplomirao je 2004. i magistrirao 2007. godine na Visokoj školi za umjetnost u Bernu (Švicarska) u klasi Teodora Anzelottija.

Pored mnogobrojnih prvih i specijalnih nagrada na domaćim takmičenjima, Vladimir Blagojević je laureat velikog broja međunarodnih natjecanja za harmoniku. Pedagoška aktivnost reflektira se kroz članstvo u žirijima na nekoliko značajnih međunarodnih natjecanja harmonike, komorne glazbe i kompozicije.

Od kalendarske 2014. nosi zvanje docenta na Filološko—umetničkom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu. Njegovi studenti danas ostvaruju značajne uspjehe na domaćim i međunarodnim natjecanjima.

Skoro dva desetljeća aktivan je na koncertnoj sceni kao solista i komorni glazbenik u Njemačkoj, Švicarskoj, Italiji, Belgiji, Nizozemskoj, Francuskoj, Portugalu, Argentini, Austriji, Španjolskoj, Armeniji, Gruziji, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji... Nastupao je u vodećim svjetskim koncertnim dvoranama kao što su: Berlinska filharmonija, Wigmore hall u Londonu, Frankfurtska Opera, Ciriška Opera, Teatro Colon u Buenos Airesu, KKL u Luzernu, Concertgebouw u Amsterdamu, Minhenska opera itd.

Dugi niz godina pridruženi ili stalni član nekoliko komornih ansambala sa velikom internacionalnom reputacijom kao što su “Ensemble Modern“ iz Frankfurta ili „Pre-Art“ iz Züriha. Jedan je od koosnivača kolektiva „Studio 6“, ansambla koji čine istaknuti umjetnici iz cijele Srbije, a čija se djelatnost fokusira na izvođenje suvremene umjetničke glazbe. Snimio je preko 20 kompozicija gostujući u različitim studijskim projektima.

Posebno ga interesira zajednički rad sa mnogim poznatim kompozitorima sa kojima je surađivao na kreiranju novih djela za harmoniku ili za harmoniku u ansamblu. Tako je premijerno izveo oko sedamdeset novih kompozicija kao solista i u okviru različitih komornih sastava.

 

 


Održavanje ljetne škole omogućili:

   MINISTARSTVO KULTURE REPUBLIKE HRVATSKE

 GRAD PULA

 

Organizacijska voditeljica:

Tamara Ignjatović

Umjetnički voditelj:

Igor Krizman

 

 

 
Novosti:
Raspored događanja
43. Međunarodni susret harmonikaša
Sretni blagdani
Božićni koncerti u OKUD-u 2017.
5. Guitar Weekend Seminar
Korisni linkovi:
Grad Pula
Istarska županija
Turistička zajednica Pule
Accordeonrama.fr
Confédération Internationale des Accordéonistes (IMC-UNESCO
Ministarstvo kulture RH
Hotel Pula
Harmonikaški centar
 
 
© OKUD ISTRA • Stankovićeva 4, Pula 52100 , P.O. BOX 99 • Croatia • Tel / Fax: +385 52 543 596 • E - mail