Home
O nama
Tečajevi
6. PULA Guitar Fest 2018.
24. Međunarodna ljetna škola harmonike 2018.
Orkestar S. Mihovilić
O orkestru
Dirigent
Repertoar
Popis skladbi
Koncerti
Nagrade
CD Mozaik
Dirigenti
43. SUSRET HARMONIKAŠA 2018.
Galerija
 
Dirigent
 

Tatjana Lajić, rođena je 1968. god. u Puli, gdje završava osnovno, srednje i visoko glazbeno obrazovanje.

Redoviti je profesor harmonikaškog odjela Glazbene škole Ivana Matetića - Ronjgova u Puli te voditelj Stručnog vijeća za harmoniku pri Agenciji za odgoj i obrazovanje (za Istarsku, Primorsko-goransku i Ličko – senjsku županiju).

Tijekom svoje pedagoške djelatnosti zadržala je visoku razinu obrazovanja mladih harmonikaša. Njezini učenici sudionici su harmonikaških natjecanja u zemlji i inozemstvu (Svjetski kup, Svjetski trofej). Pored individualne nastave, voditelj je i harmonikaškog orkestra pri GŠ Ivanana Matetića Ronjgova koji osvaja prestižne nagrade (1999.god., 1. nagrada na Međunarodnom natjecanju u Castelfidardu, Italija ; 1999., 2001. i 2007.god., 1. nagrade na Državnim natjecanjima orkestara ; 2001. god., 1. nagrada i Kup Grada Pule na Međunarodnim susretima harmonikaša, Pula). Sudjeluje u radu ocjenjivačkih sudova na mnogim natjecanjima u zemlji i inozemstvu .

Profesorica Tatjana Lajić od ožujka 2010. voditeljicom je Harmonikaškog orkestra Stanko Mihovilić pri OKUD „Istra“ u Puli.

Za svoju stručnost i pedagoško znanje 1999. god. dodjeljuje joj se Godišnja nagrada Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga.

 

VINKA BURIĆ, (Pula 1974.)

Osnovno i srednje glazbeno obrazovanje završila je u svom rodnom gradu, Puli. Godine 1999. stekla je diplomu na studiju Glazbene kulture u Puli, a 2007. godine diplomirala klavir u klasi prof. Rubena Dalibaltayana na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Od 1995. godine intenzivno se bavi vođenjem raznih ansambala, instrumentalnih i vokalnih. Zadnjih osam godina stalni je dirigent mješovitog zbora "Rondo Histriae" čiji je i jedan od osnivača. Sa tim zborom osvojila je dvije srebrne i četiri zlatne medalje na natjecanjima van i unutar Hrvatske. Osim toga profesor je na Glazbenoj Školi I. M. Ronjgova u Puli te povremeno nastupa kao pijanista u komornim sastavima.
Vodila je harmonikaški orkestar "Stanko Mihovilić" iz Pule od svibnja do prosinca 2012.
 

 
Novosti:
6. PULA GUITAR FEST - Rezultati
Raspored događanja-43.Susret
43. Međunarodni susret harmonikaša
Sretni blagdani
Božićni koncerti u OKUD-u 2017.
Korisni linkovi:
Grad Pula
Istarska županija
Turistička zajednica Pule
Accordeonrama.fr
Confédération Internationale des Accordéonistes (IMC-UNESCO
Ministarstvo kulture RH
Hotel Pula
Harmonikaški centar
 
 


© OKUD ISTRA • Stankovićeva 4, Pula 52100 , P.O. BOX 99 • Croatia • Tel / Fax: +385 52 543 596 • E - mail